Nem rabolják el egymás ügyfeleit a bankok, úgy tűnik nagy az összetartás köztük. De a takarékszövetkezetek beleköphetnek a levesükbe.

Nem adnak olcsó forinthitelt akárkinek a bankok, aki végtörleszteni szeretne. Nem támadják egymást, nem rabolják el mások ügyfeleit. Bár a múlt héten még mindegyik azt leste, mit csinál a másik. „Ha te úgy, mi is úgy.” Egyelőre senki nem támadott, mintha megegyeztek volna egymással…

Azt azért fontos megjegyezni, hogy senkinek sem érdeke közülük, hogy erős harc legyen azokért az ügyfelekért, akik végtörlesztenék devizás hitelüket. A bankok az egésszel nem értenek egyet, súlyos üzleti károkat okoz nekik, így az Alkotmánybírósághoz is elmennek közösen. Hogy ezzel mire mennek, erről mindenki gondoljon, amit akar…

A végtörleszteni akaróknak egyelőre a saját bankjuknál érdemes megnézni, hogy mennyibe kerülhet az a forint hitel, amiből kiváltanák a devizahitelt.

Egy átlagos devizahitelnél egyébként nem éri meg a forinthiteles kiváltás, hacsak valaki nem jön bombázó ajánlattal. Ilyennel még nem rukkolt ki senki.

DE! Akinek a Fundamentánál van szerződése, az jóval olcsóbban kap kölcsönt, mint amit a bankok adnak. Ez tehát megérheti. De mindenképp meg kell nézni a saját lehetőségeinket.

És támadnak a takarékszövetkezetek is. Ők most akarják megszerezni azokat az ügyfeleket, akik az elmúlt években inkább a nagyokhoz mentek devizás hitelért.

A takarékszövetkezeteknek rengeteg pénzük van, amit hitelként odaadhatnak.